REHES V Program of Presentations, Friday, Nov. 3, 2023



	Track 1		Track 2	
Starting time - end time	Contributor(s)	Title of Presentation	Contributor(s)	Title of Presentation
9h45 – 10h15	Hans-Dieter Daniel UZH Rüdiger Mutz UZH	Appointing scientists and scholars from abroad to professorships in Germany - Results of an online survey of rectors and presidents of member institutions of the German Rectors' Conference (HRK)	Lukas Baschung HEG Arc/HES-SO	Quality assurance of doctoral education: a preliminary analysis of the Swiss case
Break/Change rooms (5	Mins)			
10h20 - 10h50				
	Agata Lambrechts USI	The European Universities initiative: between status hierarchies and inclusion	Siara Isaac EPFL	Epistemic practices in students' open-ended problem solving
Break/Change rooms (5	Mins)			
10h55 – 11h25	Christian Leder UZH Philippe Saner UL	Competition for Students and Legitimacy Between Adaptation and Self-Marketing: The Rise of Degree Programs on Digital Transformation in Swiss Higher Education	Frank Ulbrich HSLU W	Competency Goal Attainment through Data-Challenge- Based Learning
Break/Change rooms (5	Mins)			
11h30 – 12h00	Sheron Baumann HSLU W	The Impact of Business School Accreditation on Students in Continuing Higher Education	Andrea Eichholzer HSLU R&S (Valeria laconis HSLU R&S)	Third Space in non-university HE
Lunchbreak and Input	on Science Journalism			
13h45 – 14h15	Pinar Eldemir USI	Internationalisation Strategies in Swiss Higher Education Institutions	David Loher HSLU R&S Beatrice Windlin HSLU R&S	Balancing Faculties' Autonomy and Institutional Demands: An Inquiry into the Implementation of a New Teaching Development Concept
Break/Change rooms (5	Mins)			
14h20 – 14h50	Carlos Azevedo The Open University (UK)	Higher education students as professionals-in-waiting? An exploration of English undergraduates' career aspirations and strategies	Michael Ochsner FORS (Elina Late TUNI (FI))	Reuse of research data in the social sciences: Use and users of a Swiss open data archive
Break/Change rooms (5	Mins)			
14h55 - 15h25	Nehemia Quiring ZHAW	Entrance to university between automatism and selectivity The development of the governance of admission in Swiss higher education policy from 1990 to 2020	Flavia Amann econcept Nicole Kaiser econcept	Navigating the Path from Vocational to Higher Education and Overcoming Future Challenges for Study Ability
Break/Change rooms (5	Mins)			
15h30 - 16h00	Léonie Bisang UniLU	Transition to higher education: Choice or selection?	Jörg Neumann EHB Christine Hämmerli EHB (Carmen Baumeler EHB Sonja Engelage EHB Patrizia Salzmann EHB)	Recognition of prior learning at professional education institutions

Room numbers will be communicated shortly before the opening of the conference.